Ardo

Gabrielle Kalkwijk wordt de nieuwe CEO van Ardo woensdag 28 augustus 2019

De Raad van bestuur van Ardo, Europese leider in vriesverse groenten, kruiden en fruit deelt mee dat Gabrielle Kalkwijk vanaf 1 oktober de nieuwe CEO wordt van de groep. Ze volgt hiermee Rik Jacob op die deze zomer met pensioen ging.

Gabrielle_Kalkwijk_Copy

Mevrouw Kalkwijk is Nederlandse, en heeft na haar studie aan de Landbouw Universiteit in Wageningen (NL) een succesvolle loopbaan in de voedingsindustrie opgebouwd.


Tot 1 oktober dit jaar voert ze de functie van President Global Manufacturing Operations bij Dawn Foods uit, een Amerikaans familiebedrijf dat bakkerij ingrediënten en diepgevroren bakkerij producten produceert in 17 fabrieken, waarvan 7 in Europa, en een omzet van 1,8 miljard dollar genereert door verkoop naar een klantenbestand van bakkers, foodservice, retail en industrie. Mevrouw Kalkwijk vervoegde Dawn Foods in 2011 als VP Operations en Supply Chain voor Europa en AMEAP (Africa, Middle East, Asia Pacific), verantwoordelijk voor aankoop, productie, supply chain, kwaliteit, regulatory en veiligheid, en realiseerde er jaar na jaar een sterk resultaat.


Voor 2011 was ze 20 jaar actief bij FrieslandCampina. Ze heeft er in functies als Plant Manager en Operations Manager in verschillende Europese landen gewerkt. Ze werkte en leefde in Nederland, Polen, Rusland en Duitsland, alvorens in 2008 Operations Director te worden voor de unit ‘boter’.


Philippe Haspeslagh, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Ardo drukt zijn tevredenheid uit over deze aanstelling: “Na een zorgvuldig selectieproces door de Raad van Bestuur en de aandeelhouders zijn we blij dat Mevrouw Kalkwijk de uitdaging aanneemt om Ardo te leiden. Naast haar ervaring in de voedingsindustrie, waren we vooral onder de indruk van haar leiderschap skills in het ontwikkelen van mensen en teams, als in het creëren van resultaat.”


Mevrouw Kalkwijk vult aan: “De uitdaging om CEO te worden van Ardo kon ik niet naast me neerleggen. Het ondernemerschap van de familie Haspeslagh werkt aanstekelijk. Ik hou van de producten, en de visie van het bedrijf dat duidelijk kiest voor kwaliteit en duurzaamheid. Er is een enorme toekomst weggelegd voor wie zoals Ardo in de plant-based voeding innovatief en efficiënt aan de slag is. De organisatie en de mensen verder ontwikkelen zie ik daartoe als mijn belangrijkste taak.”


Mevrouw Kalkwijk zal op 1 oktober haar taak opnemen en na een korte introductieperiode de leiding nemen over het managementteam en het bedrijf, rapporterend aan de Raad van Bestuur.

 

Bio Gabrielle Kalkwijk

Enkele trefwoorden: Internationale ervaring - Bewezen track record in FMCG - Ondernemend met sterke focus op klanten, veiligheid en kwaliteit

Studies: Mevrouw Kalkwijk studeerde aan de Landbouw Universiteit in Wageningen (NL). Haar major en thesis was in dierwetenschappen, en minor thesis in Business Administration en Agrarische Economie.

FrieslandCampina – 1991-2011: Mevrouw Kalkwijk werkte meer dan 20 jaar voor FrieslandCampina, één van de grootste zuivelcoöperaties.

Dawn Foods – 2012-09.2019: Tot 1 oktober is Mevrouw Kalkwijk werkzaam als President of Global Manufacturing Operations.

Persoonlijk: Ze woont in de nabijheid van ’s-Hertogenbosch, is gehuwd en heeft 2 kinderen. Haar vrije tijd spendeert ze graag in het gezelschap van haar familie.

Over Ardo

Het familiebedrijf Ardo is een belangrijke wereldspeler in de productie van vriesverse groenten, kruiden en fruit voor de retail, foodservice en foodindustry. Vandaag telt de groep 21 bedrijven voor productie, verpakking en distributie in 9 landen, wat zorgt voor een optimale aanvoer uit de meest productieve groeiregio’s. Met 4.000 werknemers verkoopt de groep 940.000 ton vriesverse groenten, kruiden en fruit, naar meer dan 100 landen, wat resulteert in een omzet van 1,1 miljard euro.


Voor meer info, contacteer Heidi Goovaerts-Group Marketing & Communication Director
Tel: +32.476.989871 - email: heidi.goovaerts@ardo.com

Terug naar het overzicht
Terug naar boven
[general.mobile menu.close]