Ardo

Nieuwe Voorzitter Raad van Bestuur bij Ardo dinsdag 29 juni 2021

Jules_Noten_newsbericht_website3

Jules Noten neemt de fakkel over van Philippe Haspeslagh per 1 juli 2021.

 

Zoals eind vorig jaar aangekondigd zet Philippe Haspeslagh aan het einde van Ardo's boekjaar een stap terug uit de Raad van Bestuur van Ardo. Hij draagt het voorzitterschap  per 1 juli over aan Jules Noten, die sinds december 2020 extern bestuurder is bij Ardo.

 

Reeds vorig jaar startte de vernieuwing in de samenstelling van de Raad van Bestuur, met de benoeming van 3 nieuwe externe bestuurders. Deze wissel van het voorzitterschap is een logische volgende stap in dit proces. Frederik Haspeslagh neemt het mandaat op van zijn vader Philippe als eerste vertegenwoordiger van de 3de generatie Haspeslagh in de Raad van Bestuur. Dit beklemtoont de blijvende betrokkenheid van de familie bij het bedrijf, ook in de volgende generatie.

  

Philippe Haspeslagh (71) was voorzitter van de Raad van Bestuur van Dujardin Foods sinds 1985 en van Ardo Groep sinds 2015. Hij speelde een heel belangrijke rol bij de fusie tussen Dujardin en  Ardo. Als voorzitter van Ardo baande hij het pad voor de ontwikkeling in Noord-Amerika met de acquisitie van Ardo VLM en zette de voorbereidingen voor de toekomstige ontwikkelingen van het bedrijf mee uit. 

"Ik kijk met veel voldoening terug op hoe we, eerst met mijn broers en dan met mijn neven, het werk van onze ouders hebben groot gemaakt , met familiaal ondernemerschap en groeiend professionalisme. Een sterk management team en een wijze Raad van Bestuur staan klaar om straks met een nieuwe generatie Haspeslagh’s het mooie verhaal verder te schrijven. Ik dank alle medewerkers, huidige en vroegere, voor hun inzet en bijdrage hieraan” zegt Philippe Haspeslagh.

  

Jules Noten vervoegde de Raad van Bestuur van Ardo in december 2020. Hij heeft een ruime ervaring in verschillende internationale (familie)bedrijven zowel in de voedingssector als daarbuiten, onder andere in zijn laatste actieve rol als CEO bij Vandemoortele.  Naast het huidige mandaat bij Ardo heeft Jules Noten verschillende bestuursrollen bij onder andere BPost, Port of Antwerp-Bruges, LRM en Sioen Industries.    


“Met zijn ervaring bij Unilever en de diepvriesbakkerijactiviteiten van Vandemoortele is Jules uiteraard vertrouwd met de uitdagingen van het produceren en verkopen van diepvries private label producten aan zowel retailers, foodservice als de industrie. Bij Vandemoortele had hij een opmerkelijk track record in het verduidelijken van de strategische focus, het versterken van marketing en innovatie, en het verbeteren van de resultaten. Jules heeft een sterke betrokkenheid bij duurzaamheid en een passie voor productinnovatie. Hij is dan ook de geknipte persoon om als coach van het management samen met de familiale aandeelhouders Ardo naar de toekomst te helpen leiden
” zegt Philippe Haspeslagh.

 

 "Het is een eer en een uitdaging om de baton van Philippe over te nemen en bij te dragen aan de ontwikkeling van een van onze mooiste familiebedrijven in Vlaanderen. Van nature gezonde vriesverse groenten en fruit, met grote zorg voor duurzaamheid vanaf het veld tot op het bord. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van de ondernemerszin van de familie Haspeslagh en de drive van het managementteam onder leiding van Gabrielle Kalkwijk alle medewerkers zullen blijven inspireren om Ardo succesvol uit te bouwen. ", aldus Jules Noten.

 

Het lopende financiële jaar sluit af per 1 juli – het is nog te vroeg om uitspraken te doen.  De aanhoudende Covid-19 situatie heeft vooral in Food Service duidelijke sporen nagelaten. De huidige stijgingen in grondstofprijzen en container vervoer hebben ook hun weerslag evenals de klimaatomstandigheden.

 

 “Ardo blijft onverminderd focussen  om onze klanten beter te kunnen bedienen en om complexiteit en kosten te reduceren. Daarbij is de focus niet zo zeer meer op extra omzet maar vooral op de winstgevendheid. We gaan verder op het pad van sustainability, gesteund door de grote passie van de familie Haspeslagh op dit front.”, zegt CEO Gabrielle Kalkwijk.

Terug naar het overzicht
Terug naar boven
[general.mobile menu.close]