Ardo

Corporate - Duurzaamheid - PRODUCTEN

BIO is een manier van leven

Bio kunnen we nog bezwaarlijk een nichemarkt noemen. De Europese biosector realiseert immers een jaarlijkse omzet van meer dan 26 miljard euro.

Intussen maakt bio bij de Ardo groep reeds een aanzienlijk deel uit van onze verwerkte volumes. We willen in de toekomst verder aan dit gamma bouwen binnen ons bedrijf.

Om onze plannen waar te maken zullen we op een open en professionele manier samenwerken met onze producentenorganisaties, onze eigen proeven met gewassen organiseren, de technische vooruitgang in de sector opvolgen, kennis overdragen en ultramoderne technologie toepassen.Onze klanten continu
kwaliteitsvolle producten aanbieden

De kwaliteit van onze producten is een van de hoekstenen van ons bedrijf. Wij hebben 53 agronomen en 148 technici in dienst die er de hele dag door voor zorgen dat onze producten volgens de specificaties en de hoogste kwaliteitsnormen worden afgeleverd.

Onze agronomische afdelingen beheren de gewassen totdat ze worden afgeleverd bij onze verwerkingsvestigingen. Daar nemen onze kwaliteitsafdelingen ze over en worden de grondstoffen, productieprocessen, productselectie en verpakking gecontroleerd.

Wij streven ernaar onze klanten producten te leveren die voldoen aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Onze productievestigingen zijn gecertificeerd volgens internationaal erkende normen (BRC/IFS), die ook een platform bieden voor de hogere normen van de Ardo groep.

Onze Quality Managers spelen een actieve rol in alle fasen van de productie en wij moedigen hen aan om deskundigen te worden voor alle gewassen waarmee zij werken. Om deze kennis te verwerven, vergezellen zij onze agronomen tijdens bezoeken aan velden en volgen zij trainingen over de productieprocessen in onze fabrieken.

Onze Quality Managers passen hun uitgebreide productkennis elke dag toe. Hun inspanningen dragen bij tot het opbouwen van vertrouwen bij onze klanten en het verbeteren van onze reputatie door de kwaliteit te leveren waar wij bekend om staan.

Veilige en gezonde voeding: Productinformatie

Onderzoek naar en ontwikkeling van gezonde producten

Bij de ontwikkeling van producten met toegevoegde waarde houden de productontwikkelaars van Ardo altijd rekening met de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van duurzame ingrediënten en processen om te zorgen voor ‘clean label’-producten.

Ardo neemt deel aan heel diverse onderzoeksprojecten, waarbij wordt gezocht naar methoden om het vitaminegehalte, de textuur en de kleur van groenten tijdens het verwerken en het invriezen zoveel mogelijk te bewaren. Interne en externe smaakpanels bepalen regelmatig de referenties voor Ardo inzake verschillende organoleptische aspecten.

Informatie over de voedingswaarde

Informatie over de voedingswaarde op Ardoverpakkingen moet de consumenten zo volledig en zo duidelijk mogelijk informeren. We vermelden op het merendeel van onze verpakkingen de referentieinname (RI) om te laten zien in hoeverre de producten bijdragen aan de dagelijkse inname. Aangezien al onze producten gezond en gemakkelijk zijn, kunnen ze de consumenten helpen om gezond en evenwichtig te eten. De informatie op de verpakkingen en de website van Ardo wordt voortdurend aangepast aan de veranderende EU-regels betreffende de verstrekking van informatie over voeding en allergenen. Consumenten of chefs kunnen de website van Ardo raadplegen om te achterhalen welke vriesverse groenten, kruiden of fruit het geschiktst zijn voor een bepaald dieet.

Terug naar boven
[general.mobile menu.close]