Ardo

Kwaliteit

Kwaliteit is de
hoeksteen van onze
bedrijfscultuur

Veldmanagement

Ardo werkt samen met meer dan 3.500 landbouwers, die in 9 landen 87 verschillende gewassen telen op 49.000 hectare grond.

Wij produceren vriesverse groenten met het grootst mogelijke respect voor de natuur. Daarom werken wij proactief aan de ontwikkeling van duurzamere agronomische productiemethoden. We streven ernaar de impact van onze teelt- en verwerkingsactiviteiten op het milieu te minimaliseren en waarborgen tegelijkertijd de persoonlijke veiligheid en levenskwaliteit van onze landbouwers en werknemers

Deze aanpak is samengevat in ons MIMOSA-programma (Minimum Impact with Maximum Output Sustainable Agriculture).


Productie

Ons doel is om ingrediënten te leveren zoals Moeder Natuur deze bedoeld heeft: vers, voedzaam en geplukt wanneer ze rijp zijn volgens het natuurlijke seizoen van het gewas.

Door de toepassing van geïntegreerde gewasbeheer- en productiemethoden en door de nadruk te leggen op de kwaliteitsbewaking en hoge esthische normen, hebben wij de productieketen volledig onder controle, van het zaaien tot bij de klant.

Onze fabrieken beschikken over de modernste verpakkingslijnen, met nieuwe technologieën voor metaaldetectie en mogelijkheid om te sorteren op kleur, vorm en dichtheid.


Kwaliteit

Wij hebben 53 agronomen en 148 technici in dienst die er elke dag voor zorgen dat onze producten volgens de hoogste kwaliteitsnormen bij de klant worden afgeleverd.

Onze agronomische afdelingen zorgen voor de gewassen totdat deze geleverd worden op onze verwerkingslocaties. Daar controleren onze kwaliteitsteams de grondstoffen, productieprocessen, productselectie en verpakking. Onze kwaliteitsmanagers spelen een actieve rol in alle fasen van de productie. Ze vergezellen onze agronomen tijdens veldbezoeken en volgen trainingen over de productieprocessen in onze fabrieken. Hun inspanningen dragen sterk bij tot het klantenvertrouwen en het verbeteren van onze reputatie, door de kwaliteit te leveren waar wij bekend om staan.

Wij streven naar producten die voldoen aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Onze productiesites zijn gecertificeerd volgens internationaal erkende normen (BRC/IFS) en voldoen tegelijk aan de hoge food safety en HACCP normen.

Productieproces

akkerbeheer

1. Akkerbeheer

veldselectie, analyse van het zaaigoed, minimaal gebruik gewasbeschermingsmiddelen, beheren van een velddatabank
oogst

2. Oogst

op het ideale moment met aangepaste machines en met een minimale tijd tussen oogst en verwerking
wassenensnijden

3. Wassen & snijden

verwijderen van zand en onzuiverheden, schillen en versnijden
detectievanvreemdevoorwerpen

4. Detectie van vreemde voorwerpen

visuele controle en controle via elektronische scanners
blancheren

5. Blancheren

(1 tot 3 minuten bij een temperatuur van 75°C tot 95°C, afhankelijk van de grootte en de soort groente): inactiveren van enzymen, reduceren van micro-organismes, fixeren van kleur, voorkomen van smaakveranderingen
koelen

6. Koelen

behoud van de textuur en de structuur na het blancheren
Ardo_Prod_stap7_800x400

7. Vriezen

betere textuur en smaak dankzij een supersnel en kort invriesproces tot in de kern
opslaginbulk

8. Opslag in bulk

in volautomatische koelopslagplaatsen met temperatuurcontrole, permanente beschikbaarheid ongeacht het seizoen
verpakken

9. Verpakken

bescherming tegen uitdroging en contaminatie in een aangepaste verpakking en met een continue controle op gewicht en metaal
distributie

10. Distributie

volledig geautomatiseerd en geklimatiseerd, met aangepast transport
Terug naar boven
[general.mobile menu.close]