Ardo

Ingrediënten

  • 50 g sjalotten - Ardo 
  • 10 g knoflookblokjes - Ardo 
  • 250 g bloem
  • 150 g water
  • 2 g bakpoeder
  • 4 g zout
  • 40 g sesamzaad
  • 100 ml maïsolie
  • 900 g witte bonen op sap
  • chermoula 
  • 20 eieren
  • Deens piramide rookzout
  • 400 ml geconcasseerde tomaat
  • tijm gemalen 
  • laurierblad handpicked selected 
  • veggie witte worst met tuinkruiden 

Bereidingswijze

  1. Flatbreads: Meng bloem, water, bakpoeder, zout en sesamzaad tot een homogene massa. Laat even rusten. Rol het deeg dun uit, steek een vorm uit en bak deze in een droge antikleefpan.
  2. Witte bonenpuree: Cutter de witte bonen met de maïsolie glad en kruid met Chermoula.
  3. Salsa: Stoof de sjalot aan met de geconcasseerde tomaat, look, tijm en laurier en laat 15 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
  4. Bak de worstjes in hete olie.
  5. Pocheer de eieren.
  6. Dresseer alles op een bord en kruid met rookzout en Chermoula.
Terug naar boven
[general.mobile menu.close]