Ardo

Focaccia met rode biet spekjes en kaas

Beet_bacon_focaccia

1 focaccia

• 200 g Rode biet spekjes Ardo
• 500 g bloem
• 250 ml water
• 10 g honing
• 14 g zout
• 200 g emmentaler
• 2 g droge gist
• 0,5 dl zonnebloemolie
• 0,5 dl olijfolie
• 10 g grof zout

Bereidingswijze

  1. Meng bloem, water, gist, zout, zonnebloemolie en honing.
  2. Kneed tot een stevig, niet-kleverig deeg.
  3. Laat rijzen gedurende 1.15 u tot het in volume is verdubbeld.
  4. Neem het deeg en spreid het op een licht bebloemd werkblad voorzichtig uit met de handen. Leg de kaas en de ontdooide rode biet spekjes erop en kneed de ingrediënten in het deeg. Vorm er vervolgens een brood van.
  5. Laat opnieuw 90 minuten rijzen.
  6. Duw met uw vingers kleine gaten in het deeg, besprenkel met olijfolie en grof zout en bak 35 minuten in de oven op 210°C.
Terug naar boven
[general.mobile menu.close]