Ardo

Gebakken Sint Jacobsoester, quinoa, linzen en mosseljus met tuinerwten

LINZENMIX_COQUILLE_152

Ingrediënten

400g Ardo Quinoa
400g Ardo Tricolore linzenmix
200g Ardo Tuinerwten puree
100g Ardo Ajuinblokjes
100g Ardo Gesneden selder
50g Ardo Kruidenmix op Scandinavische wijze
5g Ardo Lookblokjes
1kg mosselen
30g boter
30 Sint Jacobs oesters
1 glas witte wijn
Olijfolie
Peper en zout

Allergenen

Selder, Melk, Schaaldieren

Bereidingswijze

  1. Stoof de ajuin, selder en look aan in boter. Voeg de mosselen en witte wijn toe, kruid met peper en zout en gaar de mosselen op een hoog vuur.
  2. Spaar een 10-tal mosselen in de schelp als garnituur. Haal de rest van de mosselen uit de schelp en bewaar. Zeef de mosseljus en bewaar deze.
  3. Bak de quinoa samen met de linzen op in wat olijfolie, werk af met de Kruidenmix op Scandinavische wijze. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de warme mosseljus met de tuinerwten puree, warm verder op en breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak de Sint Jacobs oesters kort in de pan in een klontje boter.
  6. Warm de mosseltjes net voor het serveren in de saus.
  7. Dresseer de borden.
Terug naar boven
[general.mobile menu.close]