Ardo

Geroosterde butternut, burrata en gezouten ‘beet bacon’ granola

BURATA_EN_POMPOEN_234

Ingrediënten

1.5kg Ardo Butternut
300g Ardo Rode biet spekjes
15g Ardo Chiliblokjes
30g Ardo Basilicum
60ml basilicumolie
300g zaden & notenmix (zonnebloem, pompoen, hazelnoot, pijnboompitjes…)
125g rucccola
1dl olijfolie
100g tappenade van artisjok
10 burrata’s
Peper
Zout

Allergenen

Melk, Noten

Bereidingswijze

  1. Droog de rode biet spekjes in de oven of droogtoren voor 5u op 80°C.
  2. Mix de gedroogde rode biet spekjes tot een crumble.
  3. Rooster de noten en zaden en meng met de rode biet crumble, breng op smaak met wat zout.
  4. Bak de butternut samen met de chili kort in wat olijfolie op een hoog vuur, breng op smaak met peper en zout.
  5. Koel ze af en meng met de artisjok tappenade.
  6. Meng de basilicum met de basilicumolie.
  7. Schik de butternut op de ruccola, werk af met de burrata, breng op smaak met peper en zout en besprenkel met baslicumolie.
  8. Werk net voor het serveren af met de salted beet bacon granola.
Terug naar boven
[general.mobile menu.close]