Ardo

Gravad lax op Scandinavische wijze

GRAVADLAX_SCANDINAVIAN_STYLE_049

Ingrediënten

200g Ardo Kruidenmix op Scandinavische wijze
125g Ardo Spinazie foglia
125g Ardo Wakame
20cl sesamolie
1 zalmfilet (1.2kg)
1dl olijfolie
2kg grof zeezout
200g fijn zout
200g kristalsuiker
2 ciabatta
Radijsjes, bloemetjes

Allergenen

Gluten, Sesam, Vis

Bereidingswijze

  1. Meng het grof zout, fijn zout en de suiker.
  2. Pak de zalmfilet in deze mengeling in en bewaar in de koelkast (24-48u)
  3. Spoel het zout van de zalmfilet en droog deze af.
  4. Snij in twee en bestrooi met de kruidenmix op Scandinavische wijze, overgiet met olijfolie en trek vacuum. Laat minstens één dag marineren.
  5. Kook de spinazie foglia samen met de wakame in gezouten water. Giet af en mix samen met de sesamolie en wat kookvocht.
  6. Geleer en laat afkoelen. (gellan 10gr/l)
  7. Blend tot een homogeen spuitbaar zalfje.
  8. Maak crostini’s van de ciabatta.
  9. Snij dunne plakjes zalm en beleg er de toastjes mee, decoreer met de garnituren.
Terug naar boven
[general.mobile menu.close]