Ardo

Indonesiche Pastinaak Rendang met saffraanrijst

Parsnip_Rendang_with_saffron_rice_V1_300dpi_2

Ingrediënten (4 pers):

- 800g Ardo Honing pastinaken
- 50g Ardo Thai kruidenmix
- 200g Ardo Gegrilde rode paprika reepjes of Ardo gegrilde rode en gele paprika parrilla
- 400g Ardo Gele rijst
- 100g Ardo Voorgebakken uienblokjes
- 20g Ardo Koriander
- 50g Rendang currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 20gr Geraspte kokosvlokken (bij voorkeur geroosterd)
- 2 eetlepels geconcentreerde groentebouillon
- 1 koffielepel express maiszetmeel
- Saffraanpoeder of -stampers
- Koriander, limoenblaadjes of citroengrasstengels voor garnituur 
- Zwarte peper
- Zeezout
- Bananenbladeren

Allergenen

Gluten, Melk, Soja

Bereidingswijze

Pastinaken:
- Bak de honing pastinaken in de oven (180°C – 25 minuten) tot ze goudbruin zijn. Snij ze daarna in kleine stukjes.

Saus:
- Stoof de Thai kruidenmix met de Rendang currypasta voor 3 minuten op een medium vuurtje. Voeg de kokosmelk, geraspte kokosvlokken en een eetlepel geconcentreerde groentebouillon toe. Laat 5-8 minuten sudderen op een middelhoog vuur. Dik de saus met het express maiszetmeel en voeg er de gegrilde rode paprika reepjes aan toe. 

Rijst:
- Warm de voorgebakken uien op in een anti-aanbakpan, voeg de saffraan toe en stoof ongeveer 3 minuten op een laag vuurtje. Voeg de voorgekookte gele rijst toe, samen met 1 eetlepel geconcentreerde groentebouillon. Voeg wat water toe en laat de rijst opwarmen. Blijf roeren. Houd de rijst vochtig en breng op smaak met peper en zout. Voeg op het einde wat koriander toe.

Serveren:
Leg de honing pastinaken in een schaaltje met bananenbladeren en doe er de Rendang saus over.
Serveer de saffraanrijst apart en versier met saffraanstampers. Garneer de pastinaken met citroengrasstengels en limoenblaadjes.

 

 

Terug naar boven
[general.mobile menu.close]