Ardo

Kalkoenstoofpotje met patinaak met honing en wortelen Chef’s Cut

turkey_stew_with_honey_glazed_parsnips_and_carrots_chefs_cut

Voor 10 personen

• 4 kg kalkoenvlees (bovenbil)
• 1,5 kg Duo van wortelen Chef’s cut Ardo
• 1,5 kg Pastinaak met honing Ardo
• 1 kg Voorgebakken ajuinschijven Ardo
• 100 g Sjalotten Ardo
• 2 l Chimay blauw (of ander donker bier)
• 2 l kalfsbouillon
• 300 peperkoek
• 2 grote eetlepels mosterd
• 150 g boter of margarine

Allergenen

Gluten, Melk, Mosterd, Selder

Bereidingswijze

  1. Bak het vlees in de boter, voeg de voorgebakken ajuin, het bier en de bouillon toe.
  2. Leg hier boven op de peperkoek en de mosterd.
  3. Laat sudderen tot het vlees mals is.
  4. Bind indien nodig de saus met wat maïszetmeel.
  5. Bak de pastinaak met honing gedurende 25 minuten op 180-200°c tot ze bruin en krokant zijn
  6. Stoom de wortels Chef’s Cut gedurende 5-10 minuten.
  7. Bak de sjalotten in wat boter, voeg de wortels toe en breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer
Terug naar boven
[general.mobile menu.close]