Ardo

Ingrediënten

Basis pizzadeeg voor 10 pizza’s

  • 1200g bloem type 00 geschikt voor pizza
  • 700g water
  • 30g zout
  • 14g droge gist

Toppings

  • 200g Ardo Groene asperges
  • 200g Ardo Witte asperges
  • 200g Ardo Kleine broccoliroosjes
  • 100g Ardo Lente ajuin
  • 100g Ardo Edamame sojabonen
  • 100g Ardo Rode ajuinschijven
  • 50g Ardo Kruidenmix op Scandinavische wijze
  • 500g zure room
  • 300g Gerookte zalm
  • 1dl olijfolie

Allergenen

Soja, Gluten, Melk, Vis

Bereidingswijze

  1. Kneed de ingrediënten voor het deeg tot een elastisch geheel. Laat rijzen tot het volume is verdubbeld. Verdeel in 10 stukken en maak bolletjes. Laat opnieuw rijzen. Vorm een dunne bodem (zonder deegrol).
  2. Stoom de asperges, broccoli en Edamame sojabonen kort en koel ze terug.
  3. Snij de asperges in kleine stukjes.
  4. Smeet de pizzabodem met de zure room en werk hem af met de verschillende groenten, lenteajuin en rode ajuin.
  5. Meng de Kruidenmix op Scandinavische wijze met de olijfolie.
  6. Snij de gerookte zalm in blokjes.
  7. Bak de pizza af in een hete oven op een vuurvaste steen.
  8. Werk de gebakken pizza af met de gerookte zalm en kruidenolie.
Terug naar boven
[general.mobile menu.close]