Ardo

Panna cotta 'espresso' met chocolademousse

Panna_Cotta

Ingrediënten

  • 500 g aardbei fruit puree - Ardo 
  • 250 g Tofu
  • 200 ml Soya Drink Original 
  • 200 g fondant chocolade 75% cacao
  • 1500 ml Soya Drink Macchiato
  • 300 g kristalsuiker
  • 17 g agar agar
  • Cacao Pepper Allspice Raspberry
  • 25 g cacao ongezoet
  • 50 g kristalsuiker
  • 100 g bloem
  • 50 g Soya Bakken en Braden 
  • 50 g amandelmeel
  • 150 g Greek Style soya Natuur 
  • 30 g rode zuring, vers

Bereidingswijze

  1. Chocomousse: Kook de soya drink op en voeg de chocolade toe. Snijd de tofu in stukken en mix. Mix de ganache (melk en gesmolten chocolade) door de tofu. Giet in een vorm en laat opstijven in de diepvries.
  2. Bavarois: Laat de machiato opkoken met de suiker en agar agar (30 g/l). Giet in een vorm en laat opstijven (hoeft niet in de diepvries maar dit ontvormt wel makkelijker)
  3. Aardbeigel: Breng de aardbeienpuree aan de kook met de suiker en agar agar (3,5 g/100g). Laat 4 à 5 minuten doorkoken. Laat afkoelen. Mix en verdeel in een spuitzak.
  4. Chococrumble: Meng de suiker met de margarine, bloem, amandelmeel en cacao. Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 min op 160°. Laat afkoelen en breek in kleine stukjes.
  5. Gedroogde yoghurt: Smeer de Greek style in een dun laagje open op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat drogen op 95° (4-6 u)
Terug naar boven
[general.mobile menu.close]