Ardo

Ingrediënten

Basis pizzadeeg voor 10 pizza’s

  • 1200g bloem type 00 geschikt voor pizza
  • 700g water
  • 30g zout
  • 14g droge gist

Topping

  • 400g Ardo Geroosterde mais Mexicana
  • 300g Ardo Zoete aardappelpuree
  • 250g Ardo Kruidenmix in Mexicaanse stijl
  • 150g Ardo Groene paprika reepjes
  • 400g gemalen cheddar
  • 300g kipfilet
  • 1dl room
  • Enkele nacho’s
  • Koriander
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Allergenen

Gluten, Melk

Bereidingswijze

  1. Kneed de ingrediënten voor het deeg tot een elastisch geheel. Laat rijzen tot het volume is verdubbeld. Verdeel in 10 stukken en maak bolletjes. Laat opnieuw rijzen. Vorm een dunne bodem (zonder deegrol).
  2. Breng de room aan de kook samen met de helft van de kruidenmix in Mexicaanse stijl. Voeg de ontdooide zoete aardappelpuree toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snij de kip in blokjes en bak deze samen met de rest van de kruidenmix in Mexicaanse stijl aan in olijfolie.
  4. Besmeer de pizzabodem met de zoete aardappelpuree en beleg met de kip, geroosterde mais Mexicana en de groene paprikareepjes.
  5. Bak de pizza af in een hete oven op een vuurvaste steen.
  6. Werk af met enkele nacho’s en een takje koriander.
Terug naar boven
[general.mobile menu.close]